logo

Актуелности

Становници Сенаје добили нову зграду месне заједнице

alt

Становници МЗ "Сенаја"€œ, после више деценија, добили су нову зграду месне заједнице. Општина Младеновац је, на захтев мештана овог села, финансирала изградњу објекта који ће имати вишеструку намену будући да ће мештани у овим просторијама убудуће моћи да одржавају састанаке, скупове, обележавају свечаности и слично. Мештани кажу да су са нестрпљењем чекали завршетак радова и отварање објекта.

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, са својим сарадницима, обишао је ово село и у директној комуникацији са мештанима разговарао о свим њиховим проблемима.

Будући да су мештани навели да је један од највећих, вишедеценијских проблема, непостојање водоводне мреже, Глишић их је упознао са тим да је општина већ почела са решавањем питања водовода у Сенаји и да је од Европске Уније добила средства за израду пројектно-техничке документације за изградњу водоводне мреже у тој месној заједници. Мештани су изнели проблеме и у вези са јавним превозом и затражили да се региструје стајалиште на раскрсници улица Срећка Јовановића и Сенајске. Такође, тражили су да локална самоуправа иницира измене термина полазака на линији 499 и истакли неопходност постављања стајалишних надстрешница на појединим локацијама. Поред тога, изразили су потребу за проширењем зоне изношења смећа.

Представници општине су саслушали све иницијативе и предлоге како би одмах кренули са решавањем приоритетних проблема, односно да би уврстили у план оно што су становници Сенаје предложили. Општина Младеновац наставиће директну комуникацију са грађанима у циљу што бржег решавања свих комуналних и инфраструктурних проблема, поручено је са овог скупа.

Подсетимо, одговорна општинска власт је до сада, ослушкујући потребе становника, у МЗ "Сенаја" асфлатирала више од три километра путева и санирала више од два километра каменом подлогом. Поред новоизграђеног објекта месне заједнице и планиране изградње водоводне мреже, у плану је и уређење свих путева у селу као и изградња терена за мале спортове.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.