logo

Актуелности

Организовање превентивно здравствене активности за суграђане ромске националности

alt

Представници Мобилног тима за инклузију Рома општине Младеновац за област здравствене заштите спровели су низ превентивних активности у ромским насељима и просторијама Дома здравља са циљем спречавања ширења инфекције изазване корона вирусом.

Том приликом, тим здравствених радника је припадницима ромске националности предочио све неопходне информације о значају одржавања личне хигијене, вирусним инфекцијама, а посебан акценат је стављен на правилно прање руку и ношење заштитних маски.

Сузана Васић, координаторка Мобилног тима и чланица Већа ресорно задужена за социјална питања, националне мањине, унапређење и заштиту људских и мањинских права, истакла је да је веома битно да се наши суграђани придржавају превентивних мера јер се тиме смањује ризик од преношења вируса.

Она је нагласила да су ове активности од велике важности и додала да ће Мобилни тим и у наредном периоду реализовати сличне акције које ће за циљ имати унапређење здравља Рома и Ромкиња.

Овом приликом, припадницима ромске националности подељена је заштитна опрема.

Превентивно здравствене активности реализоване су у оквиру Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња општине Младеновац за период 2019 -€“ 2021. године.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.