logo

Култура

Ликовна колонија од 28. јула

 

На овогодишњој 29. Ликовној колонији учествоваће девет уметника из Србије, Црне Горе и Хрватске. Колонија се отвара 28. јула у 20,00 часова изложбом у галерији "Фоаје", Центра за културу, и трајаће до 2. августа. Улаз је слободан.

У протеклих двадесет и девет година постојања, у раду колоније учествовали су бројни уметници, многи од њих познати и признати и изван граница ових простора, а међу учесницима првих колонија, до 1992. године, били су и уметници из свих република тадашње Југославије. За учеснике колоније смештај и простор за рад обезбеђују Институт за медицину рада и хотел "Селтерс". Сви учесници, према Статуту колоније, обавезно остављају домаћину, хотелу "Селтерс" и организатору по један рад, од којих настаје стална поставка Ликовне колоније.

Учесници Ликовне колоније "Младеновац 2015" су Миомир Мишо Вемић (Никшић), сликар, Дарко Јовановић (Осијек), сликар, Миленко Баловић, Зике (Рашка), скулптор, Исидора Ивановић (Младеновац), сликар, Радиша Маринковић (Младеновац), сликар, Ђорђе Ћетковић (Београд) – графичар, Денис Димовски (Београд), скулптор, Катарина Новаковић (Ниш), сликар и Анастасија Богдановић (Ужице), сликар.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.